Mommy makeover: пластична хірургія для молодих мам

Вагітність і народження дитини – це досвід, що приносить жінці неймовірну радість. Але разом із тим виношування дитини, пологи та годування грудьми можуть істотно впливати на її організм. Звичайно, відразу після пологів для матері в пріоритеті комфорт і здоров’я дитині. Але приблизно через рік більшість жінок прагне повернути “допологове” тіло, пружність шкіри та комфортну вагу. Покращення тіла жінки після пологів та повернення впевненості в собі – саме те, чого прагне пластичний хірург, проводячи хірургічне втручання mommy makeover. 

Які хірургічні втручання є частиною mommy makeover?

Однією з ділянок тіла, яку жінки часто хочуть покращити після пологів, є груди. 

Підтяжка грудей. Деякі жінки помічають, що коли вони втрачають вагу після пологів, їхні груди обвисають, втрачаючи підтягнуту “довагітну” форму. Підтяжка грудей допомагає сформувати більш стрункий і молодий силует, зробити комфортнішими заняття спортом тощо. 

Збільшення грудей. У деяких жінок під час вагітності й годування груди зменшуються. У таких випадках пластичний хірург буде рекомендувати збільшення грудей імплантами натурального розміру, часто – в поєднанні з підтяжкою молочних залоз.

Зменшення грудей. Протягом вагітності розмір грудей може збільшитися.  Великі груди часто зумовлюють біль у спині, сутулість, дискомфорт через натирання лямками бюстгальтера, опрілості тощо. У рамках mommy makeover пластичний хірург змінює розмір грудей пацієнтки на максимально комфортний для неї. 

Пластика області живота також є дуже затребуваною серед молодих мам. 

Адже під час вагітності матка істотно збільшується, а органи розсуваються, щоби звільнити місце для дитини, яка розвивається в утробі матері. Внаслідок цих процесів шкіра також збільшується й розтягується, що може викликати обвисання, післяпологові розтяжки тощо. Багатьом жінкам дуже важко повернутися до “допологових” форм за допомогою лише дієти та фізичних вправ, тож вони звертаються до пластичного хірурга для покращення зовнішнього вигляду області живота. 

Підтяжка живота може усунути в’ялу шкіру та зайвий жир. Незважаючи на те, що наша шкіра надзвичайно еластична, під час вагітності вона надто сильно розтягується й уже не може повернутися до початкового рівня еластичності. У багатьох випадках пластичний хірург поєднує підтяжку живота з ліпосакцією, щоби повернути жінці допологову стрункість. Інколи покращується й підтягується м’язова структура живота: під час вагітності (особливо, багатоплідної) м’язи можуть перерозтягуватися й роз’єднуватися. Пластичний хірург зможе підтягнути прямі м’язи живота, що робить його більш пласким і підтягнутим. 

Ліпосакція живота — найкращий спосіб видалити так звані “жирові депо” – ділянки, яких важко позбутися за допомогою дієт і фізичних вправ. Під час ліпосакції досвідчений пластичний хірург Дмитро Слоссер використовує найсучасніше обладнання, яке дозволяє м’яко та ефективно видаляти зайвий жир. Це зменшує появу масштабних набряків і синців після операції, істотно скорочує й полегшує період відновлення. 

Груди та область живота є найбільш популярними областями для mommy makeover, але в багатьох випадках жінки поєднують їх і з іншими видами хірургічних втручань. 

Підтяжка сідниць. Обвисання області сідниць може бути викликане старінням, різкою втратою ваги, гормональними змінами під час вагітності тощо. Пластичний хірург може поєднати бразильську підтяжку сідниць із іншими операціями в рамках mommy makeover, щоби покращити загальну форму тіла жінки. 

Ліпосакція стегон. Хоча багато мам хочуть зробити ліпосакцію в області живота, ліпосакція або підтяжка стегон також є доволі поширеною операцією для видалення жиру й обвислої шкіри з цієї ділянки тіла. 

Кому підходить популярний комплекс процедур mommy makeover?

Жінка, що вирішила покращити зовнішній вигляд свого тіла за допомогою методів пластичної хірургії, повинна мати хороший стан здоров’я та бути у вазі, що є комфортною для неї. Вона не повинна планувати наступну вагітність у найближчі 5-10 років, а після останньої вагітності має пройти щонайменше рік. 

Якщо ви прагнете покращити свої форми після вагітності та отримати гармонійний природний результат, звертайтеся до досвідченого пластичного хірурга Дмитра Слоссера. Тіло кожної мами індивідуальне, тож лікар спланує втручання так, щоби ефективно скоригувати ваші проблемні зони з якомога простішим періодом відновлення. ​

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити